Energi, empati och all tänkbar kraftsamling till människor som flyr från IS och dess terror. Yasidiska flickor och kvinnor i tusental i IS grepp och våldtas å det mest omänskliga man kan tänka sig. Enligt IS är de ”orena”. Helt ofattbart sanslöst omänskligt av denna terrororganisation – IS.

I Afrika händer också grymheter å det grövsta. Det får vi dock inte lika mycket information om. Inte heller varför det kommer så många från Afghanistan.

Sedan undrar man ju mycket om alla afrikanska barnflyktingar. Ensamkommande barn. Hur går det till för ett barn att fly? Är det bara pojkar? Hur sker åldersbedömning? Vem gör reportage som är trovärdiga här? Jag hoppas på BBC. De gör bra reportage. Men de är väl inte intresserade för dessa barn som kommer till Sverige.

Sedan undrar jag över nuvarande flyktingströmmar. Jag skulle vilja veta hur många barnfamiljer, barn som kommer. Jag skulle vilja veta hur många ensamkommande män som kommer. Alltså – hur ser fördelningen ut när det gäller barn, män och kvinnor från Syrien med flera länder!!!????

Jag vill veta!!!

När man inte får veta fakta blir man misstänksam. I värsta fall kryper otryggheten in under skinnet. Ja man litar inte på myndigheterna och att de har kontroll. Nej det gör man inte!

Sedan har vi alla dessa människor från Rumänien och Bulgarien som kommer hit för passivt tiggeri. Vissa av dem ockuperar mark som de inte har rätt att göra. De skyr tydligen inga medel. De ska ha! De tar för sig! Här – utan respekt!
Dessutom har vi dessa ligor – också från Rumänien och Bulgarien – som reser runt och rånar våra äldre.
Resultat: Våra äldre vågar inte gå ut. De vågar inte ens gå ut och rasta sina hundar utan hundarna får göra sina behov på altanen. Ja detta är fakta. Sedan kan man ju tycka vad man vill om det. Jag tycker att våra äldre har rätt till trygghet!

Jag tycker det är förfärligt! Både det som sker i världen och det som sker i vårt land!

Jag undrar: Vad i hela fridens dar är Rumänien och Bulgarien för gangsterländer? Vad har de gjort med sina medborgare som reser runt i andra länder och huserar vilt och respektlöst!!!

Jag börjar tycka att varken Rumänien eller Bulgarien borde få vara med i EU! Än i alla fall! Någon form av civilt uppträdande och rättsuppfattning borde man kräva. Rumänien och Bulgarien har väldigt mycket som land att ta itu med. De är en skam i dag!!!

Sedan vill jag avsluta med några ord om Ungern. SVT förleder svenska folket med en ensidig propaganda! Verkligen inte någon ”allsidig belysning”! De för en hatprocess minst sagt.
Jag säger inte att Ungern (Orban) handlar rätt i allt! Nej! Men jag vill verkligen påstå att det har skett en fantastisk utveckling i Ungern sedan landet slapp Sovjets kommuniststyre! Helt otroligt vilket uppsving landet och dess medborgare har fått uppleva. Jag har erfarenheter sedan första besöket 1976 då jag som blivande speciallärare gjorde studiebesök här. Ungern var långt framme i bland annat behandling av CP-skador.

Ungern är ett mycket speciellt land. Med en ofantligt intressant historia och som naturligtvis präglar dagens politik och beslut. Ett land som varit ockuperat av en mängd olika typer av makter.
Idag är Ungern ett tryggt land. För turister oerhört tryggt. Inga ficktjuvar eller gaturånare som i tex Italien.
Det skulle inte förvåna mig om de ungerska medborgarna är de som fått uppleva det största uppsvinget av alla f.d. sovjetsateliter.
Sedan älskar jag kulturlivet i Budapest. Barn är så involverade i allt så man blir varm i hjärtat. Alltid händer det något kreativt! Sannerligen är Europas pärla nummer ett = Budapest!

Inte nämnde SVT att Ungern hade första romen (kvinna) i EU! Nehejdå! Det teg man om!

Som jag ser det värnar Ungern om sitt land och sina medborgare – det inkluderar även minoriteter! Lite av denna anda borde Sverige ta efter.

Hjältarnas torg - Ungern