Det händer så mycket förfärligt i världen så man blir nästan bedövad/förlamad av det man får veta. Det är så fruktansvärt hur människor kan vara grymma mot andra människor. Grymheter som barn får uppleva och bevittna. Tvingas att bevittna.

Jag följer vissa nyhetskanaler. Framförallt BBC och Reuters samt CNN. Al Jazeera tycker jag är bra också. Human rights, Girls not brides, Amnesty, Clarionproject, m.fl.
Jag samlar vissa artiklar i min nättidning som kommer ut varje söndag:

HUMANS in UNIVERSE

Hemma i Sverige tycks man inte riktigt fatta det allvarliga läget i världen. Här gäller nu tidernas rättsskandal och debatt om politiskt spel i stället för den politiska sakfrågan och därmed hur Sverige bör tackla den på bästa sätt för att det ska bli bra för Sverige och dess medborgare och i förlängningen så att Sverige kan fortsätta vara en röst för frihet och jämlikhet samt resurs i världen för de utsatta människorna. Ibland – numera oftare och oftare – känns det som politikerna inte har kontroll. Det känns hemskt! Det känns hemskt att vi har en regering som nonchalerar Riksdagen – våra folkvalda representanter.
Vid politiska debatter i TV blir följden att ”vem som vann” diskuteras och utnämns. Helt tokigt! Men naturligtvis kommer journalisterna lätt undan och ger därmed varandra tyckarjobb.

Jag skulle vilja lyfta fram Per Malm på SVT som leder diskussionerna mellan våra EU-parlamentsledamöter. De är informativa, avslappnade och trevliga. Tonen hålls här väldigt sympatisk. BRAVO Per Malm! Kan man inte tänka sig något liknande inom partipolitiken. De partipolitiska debatterna måste utvecklas till något mer givande, mer seriöst informativt och framförallt i medborgarnas tjänst. Det är journalistiken och journalisterna som ska se till så att fler blir nyhetskonsumenter annars kommer vi att få ökade klyftor som blir farliga.

Tänk om ändå Public Service’ journalister reflekterade (mer) omkring hur de bäst tjänar medborgarna allsidigt. Tänk om!

s_20150424_lofven