Apropå SCB-s senaste opinionsmätning – ett nedslag.

”De borgerliga partiernas strategi har hittills främst varit att prata formalia och i högt tonläge angripa regeringen för olika småsaker.” sammanfattas och förminskas den förda politiken väldigt svepande av Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg.

Han konstaterar vidare att ”Problemet är Sd-s”  och att ”Sd saknar ansvar.

Tänk vilket utrymme media och alla journalister upplåter åt att lyfta fram Sd! Helt sanslöst!

En annan väg skulle kunna vara att syna medborgarnas argument för att välja bort ”sitt eget gamla vanliga parti”. Vare det sig är moderaterna eller socialdemokraterna. Folk reagerar! Det är demokrati. En himla massa journalister gillar inte detta för det är ”fel politik” folk väljer. Folk tycker tydligen inte det. Eller vad är det folk = medborgarna säger!?

Jag tycker debatten och tolkningarna och energin läggs helt fel. Det hjälper ju inte att hela tiden tala om hur ansvarslöst och hur problematiskt ett parti är. Det har visat sig vid flera tillfällen att de som lämnar ett parti för att gå till ”fel parti” struntar i hur mycket negativt journalister drar fram och visar upp. Medborgarna går ändå åt det hållet i en strid ström. ”17,8 % av männen och 11,1 % av kvinnorna”. En ganska stor andel och den ökar hela tiden. Mycket tack vara journalister samt den förda politiken.

VARFÖR?

Något är fel  med den förda politiken säger medborgarna på demokratiskt manér. Igen, igen och igen.

Lyssna på medborgarna – på folket! Skit i den hittillsvarande journalistiska agendan. Välj ett nytt spår som är konstruktivt!

Ps. Ja jag vet att man inte ”får” angripa journalister men det behövs sannerligen och de behöver själva reflektera mycket mer omkring sin utgångsperspektiv och den egna agendan. Visa konsumenterna lite mer respekt!

Ja det finns bra journalister! Just nu är min favorit Anna Dahlgren på Expressen. Lotta Gröning var bra när hon skrev i Aftonbladet. Ja så bra att hon fick lämna tidningen. Lena Mellin är ofta bra i Ab utom när hon fegade ur vid Charlie Hebdo-händelsen. Anders L och Karin P på Aftonbladet skriver ointressant och speciellt Karin P skriver som om hon var knähund till Ab-styret.

Sedan finns det många fler journalister – intressanta och ointressanta.

head_sossarna