Tiggeriet – järnrör – staket – kåkstäder ….

Jag blir så ilsk på våra politiker som står totalt handlingsförlamade. Ingen vågar ta i problemet! Har vi hamnat i något slags förlamande etikettkrig. Ingen vågar göra något! Alla är rädda för att bli beskyllda för antiziganism, islamofobi, inhuman, ….. jätterädda!

Det måste finnas gränser för vad Sverige förmår!

Men enligt politikerna verkar inte sådana finnas – hur förklarar ni det för oss medborgare? Vi tror ju inte på er i detta!

Jag tycker inte det är klokt att kåkstäder tillåts växa upp! Jag tycker inte heller det är klokt att uppmuntra en människoförnedrande verksamhet som tiggeri! Ge inga pengar! Till tiggeriet på gatan alltså! Uppmuntra inte denna verksamhet!
Ge hellre till organisationer! Men inte på gatan!

De rumänska människorna som kommer hit för att tigga och skapa kåkstäder ska tas om hand av sitt land. Det är Sveriges och EUs plikt att se till så detta sker!

Sverige tar ju inte ens hand som sina egna uteliggare – skamligt! Eller sina missbrukare som lever på gatan! Eller psykiskt sjuka som lever på gatan! S K A M L I G T!

Sedan kan jag ju inte låta bli att tycka att det är förfärligt när gamla inte kommer ut, får ligga i timmar i kissiga och bajsiga blöjor, ramlar för att de inte har den tillsyn de har behov av, mm mm

Varför tar vi inte hand om våra egna på ett värdigt sätt?
När man verkar tycka att det finns resurser för andra länders resurssvaga medborgare!

Jag tycker det har gått för långt! Jag gillar inte tiggeriet som nu finns överallt i vårt land. OBS verksamheten tiggeri. Jag gillar inte att människor ger pengar till tiggare på gatan och underhåller detta. Samt bidrar så fler kommer. Huvudlöst! Det gör ju INGET åt problemet!

GE INTE PENGAR TILL TIGGERIET PÅ GATAN! UPPMUNTRA INTE DENNA VERKSAMHET SÅ DEN FORTSÄTTER ATT SVÄLLA ÖVER!

Fattigdomen som skapar tiggeri kräver politiska åtgärder, handlingskraft och påtryckningar från EU.

tiggeri

Filosofiska rummet SR om tiggeriet.