Ett inlägg av mig i en tråd …

”Problemet som LP tar upp här handlar om bemötande och respekt för människan.
Jag reagerar också ofta mot bristen på respekt mellan människor. Det pratas om öppenhet och frihet, rätt att ha åsikt, respektera andras åsikter även om de är fjärran de egna. Men tyvärr har vi inte detta öppna fina samhälle. Man ”får” ha vissa åsikter men inte andra. Har man ”andra” åsikter menar tydligen vissa att det är OK med mobbning och trakasserier – att inte behöva visa respekt. Vi har politiska ytterligheter på båda kanterna där respekten är obefintlig. I riksdagen har vi nu ett parti vars ursprung och program inte tolereras. Övriga partier uppför sig odemokratiskt genom att mobba/utestänga. Vänsterpartiet har liknande historia. Ingen ville ha in Vänsterpartiet Kommunisterna i Riksdagen. Man ville som tur är inte ha dem i regeringen heller. Själv tycker jag lika illa om Vänsterpartiet som Sverigedemokraterna men jag anser att båda partiernas företrädare ska behandlas med respekt.
Det är väl känt i forskningen att journalisterna i vårt Public Service är övervägande vänsterinriktade (v+mp) och de uppför sig som om det är helt OK att inte visa respekt för bl.a sd. Vuxna föregår inte med gott exempel precis.
Jag tycker det är bedrövligt med vänsterorienteringen i vårt Public Service som ska vara allsidigt och i medborgarnas tjänst. Hur många vänsterorienterade programledare finns det i SVT och SR?
Detta är ett område som engagerar mig mycket.
Ja – Detta är ett område som engagerar mig mycket! Hur ser det egentligen ut i vårt Public Service? Hur tongivande rött är det i nyhets- och underhållningsprogrammen?
***
Att bli nominerad till ”bästa nyhetssajt” betyder ju inte ens att den behöver vara bra! Om alla är ganska bristfälliga och ensidiga – inte tillräckliga ”i medborgarnas tjänst” så är det ”bäst bland dåliga/bristfälliga”. Mer av självkritik och självransaken krävs!
***
svt2