turkisk-tyska Necla Kelek, docent i socialvetenskap:

“Jag fattar inte hur kvinnor som kallar sig feminister passivt kan åse hur tiotusentals kvinnor hålls som slavar här mitt ibland oss. I stället för att kritisera islam försöker man förstå“.

Värsta kvinnoförtrycket i vår tid sker i religionens namn. Jag undrar också var dessa kvinnor har för hjälp av den högröstade feminismen i väst. Högröstade men passiva åskådare.

Själv skulle jag aldrig kalla mig feminist! Jag är humanist och tar avstånd från religioner. Alla religioner förtrycker och kväser människor! Religiösa människor låter sig förtryckas, begränsas, kväsas, ansvarsbefrias, passificeras, fördummas …. ja listan är oändlig över hur religion och religionsutövning förhindrar sund utveckling.

Mäns förtryck i religionens namn – islam – är sanslös för vår tid. Man skulle kunna tro att de männen – jag avser här – har hjärnor som är kvar på någon slags obildad grottnivå.

Jag känner inte till alla kvinnor som nämns i artikeln men Ayaan Hirsi Ali är en av mina idoler. Vilken kvinna!

Fler fantastiska kvinnor: Taslima Nasrin, Nawal El Saadawi, Shirin Ebadi,Ayaan Hirsi Ali och Irshad Manji. Andra är inte lika kända: Necla Kelek, Seyran Ates, Samira Bellil, Maryam Namazie, Erin Keskin och den fantastiska kvinnokämpen Serap Cileli, ….

Inspirerad av:

Tolerans dödar muslimska kvinnor” SvD av Lisbeth Linderborg.