Har ni läst Mansnytt?

Det kan ni annars göra här hos Malin Michea. Jag gillar hennes grepp att belysa en företeelse i samhället. En heltokig sådan. Märkligt nog är det journalister inblandade här också. För det är ju journalister som är ”media”. Det finns alltid människor bakom företeelser och handlingar.

I jämlikhetens tecken ställs krav på politiker och det ska man naturligtvis. Men i denna frågan kan det finnas andra som har mycket mer makt att förändra på kort och lång sikt. Jag tänker delvis på fackrörelsen som inte alls har tillräcklig blåslampa på sig. LO med tex metallarbetarna kontra undersköterskorna. Var finns solidariteten när LO-facken förhandlar?

Men framförallt tänker jag på journalisterna. Hur bidrar journalister i jämlikhetsområdet? De tycks köra på i gamla spår med förnedrande, sexistisk och förminskande kvinnojournalistik. Men märk väl!  De kan ju välja hur de vill skriva! Ställ journalisterna till svars precis som vi ställer politiker till svars. Journalister är ju också makthavare!

Hur bidrar journalister egentligen för att göra samhället lite bättre?

Hur tänker de? Hur visar de ansvar?

Jo, jag vet det finns journalister som gör ett bra och seriöst arbete!!!! Men de är så få att de inte ens märks.

Mansnytt av Malin Michea