Man kan klumpa ihop antirasister med rasister – de använder samma uttryckssätt och metoder. Dessa liknar mobbningens uttryck. Hat och hot samt framförallt avhumanisering av motståndaren. De verkar anse  att det är ok att förnedra och kränka.

Båda saknar förmåga att hålla isär ”sak och person”. hatet mot den andre är obevekligt och oresonligt.

Jag reagerar mot båda dessa företeelser. De är lika människofientliga båda!

När Timbuktu sjunger att han ska ”banka Jimmy gul och blå” så är det inget annat än våldsbejakande och uppviglande. Alla som tar avstånd och reagerar mot detta har civilkurage.

I mobbningssituationen är det inte många som har civilkurage – inte här heller. Massan – mobben – driver på. Nu finns ju twitter så det är lätt att samla mobben vilket sker under #jagaerjason #jagärjason

Det är mycket starkare att vara humanist och människovän. Att besitta civilkurage så snart någon är utsatt för mobbare – ett drev som drar fram – vare sig det är IRL eller Cyber.

Det var väldigt omdömeslöst av Timbuktu att göra en låt med sådan text!

Det är mycket starkare att ha förmågan att se företeelsen man vill bekämpa och hitta civiliserade metoder i respekt för vår demokrati.

Timbuktu borde dra in låten och ta avstånd från agerandet – inget annat anstår en artist som vill betraktas som förebild och vinna verklig respekt.

Så är det bara!

unhuman

unhuman1