Kollar just SVT Forum direkt från Riksdagen. Kul att studera politikernas framträdanden och uttrycksprofiler. Jag gillar inte när de ser ilskna och fientliga ut. Jag gillar när de uttrycker sans, respekt och förnuft. Jag gillar inte ”den gamle typiske betongsossen” eller den aggressivt taggade vänsterpartisten. Jag gillar inte heller den s.k. liberale folkpartisten som vill styra i människors vardag. Jag gillar de nya moderaterna. jag gillar att centern numera tar avstånd från vänstersidan och håller på sin borgerliga sida. Jag gillar inte sverigedemokraternas EU-fientlighet eller fientlighet mot världen och dess människor.

Jag tycker det är fruktansvärt med hot och trakasserier mot politiker – vilka de än är!! Det är ytterst allvarligt och måste tas tag i omgående!

Jag tycker det är förfärligt med fientligheten som kan råda mellan partierna i vår riksdag. Faktiskt mobbning! När man borde föregå med gott exempel med tanke på mobbningens utbredning bland barn och ungdomar.

Är nu sverigedemokraterna ett ”godkänt” parti och driver lagenlig politik med lagenlig värdegrund ska partiet behandlas med samma respekt som övriga partier.

Helst skulle jag önska att varken vänsterpartiet eller sverigedemokraterna fanns i riksdagen! Båda dessa har alldeles för rutten bakgrund och alldeles för många ociviliserade aktivister och extremister som supportrar.

Grunden inom all politik borde vara en anda av människovänlighet – inte fientlighet mot andra (oliktänkande).

Människofientlighet finns hos både vänstern och sverigedemokraterna. Det göms bara bakom begrepp som kapitalister, rasister, islam, invandrare, ….

Civilkurage är något fint och gott i en demokrati medan aktivism och extremism är fel och människofientligt!