Nu ska jag göra ngt som jag egentligen inte gillar. Nämligen att ge uppmärksamhet till journalisternas missriktande fanatism till undersökningar.

Ulf Kristoffersson skriver på twitter:

Ulf Kristofferson @U_Kristofferson

Trots svag förbättring är @annieloof fortfarande störst ”belastning”, enl ny Novus. politikerbloggen.tv4.se/2013/09/19/nov…#cstämma#svpol

Detta efter Novus undersökning:

tillgang

Man kan ju också låta siffrorna säga att Annie Lööf  (c) ligger lägst enl Novus men ökar med starkaste 36 %.

Hur journalister skriver – talar – tolkar – påverkar på ett otillbörligt sätt och kan inte sägas vara professionell journalistik utan mer av kvällstidningsjournalistik med syfte som inte ligger i linje med Public Service – i medborgarnas tjänst.

I samma mätning backar Stefan Löfvén (s) med nästan 14 %.

Det jag tänker på är vilken ofantlig tillgång Jimmy Åkesson (sd) är för sitt parti. Skrämmande med tanke på vad han har bakom sig – nästan inga som kan fylla alla platser de skaffat sig i valet. Det är något media borde granska mera.

Journalister gör det så lätt för sig med denna fanatiska förkärlek till siffror. Det visar bara på journalistiska brister samt brist på engagemang att verkligen bjuda oss medborgare på bra nyheter. Man kan faktiskt säga att det är kränkande mot oss nyhetskonsumenter.

Det borde vara sans och reson när det gäller siffror och undersökningar!


Politometern en samling politiska bloggar. Lund,  Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om journalistikjournalistermediapolitikNovus,  SVTPublic Service, …