Studentafton arrangerade en debatt mellan Erik Ullenhag (Fp) och Jimmy Åkesson (Sd) i måndags. Jag följde debatten i SVTplay. Intressant tyckte jag det skulle bli. Det var en mycket väl genomförd debatt med strikta regler för åhörarna. Inget klappande och inget buande tilläts. All heder åt Studentafton för denna väl genomförda debatt.

Debattens innehåll – ungefär som man kunde vänta. Både plus och minus för båda. Jag gillar ju mer reflekterande debatter och mindre av slagords- och etikettilldelning. JÅ är ju en duktig debattör och EU behöver utveckla sitt sätt att debattera – låta det bli mer faktaseriöst och med mindre etikettering. EU hade också ett höjt tonläge som kändes väldigt jobbigt.

En av behållningarna var den trista skränande skaran utanför. Deras syfte var att störa debatten som de ansåg inte skulle fått äga rum. De skrek bland annat: ”Vi vill inte ha rasister på våra gator”.

Och jag vill inte ha skränande oregerliga människor med brist på respekt för andra på mina gator! Gruppen betedde sig naturligtvis illa och det krävdes ett 40-tal poliser tydligen. De hade även ngn typ av smällare med sig.

demonstration vid Studentafton

En av dem skrek: ”Vi är väl inte djur!”

Jag tänkte: Det beror väl på dina handlingar om du betraktas så. Säkert en som var med för att han gillar bråk, tänkte jag vidare.

Djur är vi ju alla egentligen.

Häromdagen såg jag en kille i shorts som stod och pinkade på en affisch på ett elskåp, ungefär som min hund brukar göra. Fast min hund räcker inte upp till affischen.

Därför protesterar de, Vi välkomnar demonstranterna,


LundIntressant, …
Läs även andra bloggares åsikter om
Jimmy Åkesson, …