Förutom nedanstående:

The art of writing is the art of discovering what you believeGustave Flaubert

… gillar jag också att titta på mina tankar då och då. Det är ju en evig process detta att tänka och fundera – reflektera. Se hur vissa tankar förändras, attityder och åsikter också. Antar att detta är att vara människa.

Under en lång tid har det ju varit fult att uttala tankar som tolkas som moraliska. Det är fult att uttala sig moraliskt – det har ”CENSURMEDIAMAFFIAN” bestämt. Jag kallar dem så. Andra kallar liknande företeelse som styr vad som är tillåtet och inte att uttrycka och säga – ”KULTURVÄNSTERN”.

En typ av censur i Tryckfrihetens och Yttrandefrihetens spår. Äntligen har vissa (vänster)journalister tagit upp detta som ett problem! Stina Dabrovskij och Janne Josefsson – båda kända profiler. Stina D har agerat som Publicistklubbens ordförande och det är ju riktigt kreativt och hedervärt.

Bekämpa CensurMediaMaffian!

Jag blev så irriterad då för länge sedan så jag skapade bloggen MORALTANTEN.

Är det vänstern som vänder sig mot moral?
Moral och Etik är ju hur viktigt som helst i ett samhälle. Det handlar ju om hur vi är mot varandra! Vilka val vi gör och hur vi reflekterar över dess följder.

Ali Esbati har en sådan moral att han tycker det är OK att säga/skriva ”Fuck you!” till en som har annan åsikt. Elisabeth Olsson Wallin har en sådan moral att hon tycker det är OK att låta drottningen krypa efter och sopa ett hakkors under mattan. Carl Michael von Hausswolff en annan konstnär har en sådan moral som tillåter att han använder brända judars aska i sina tavlor.

Jag kan tycka att det brister i MORALUTVECKLING hos en del. Jag kan också tycka att det är ett allvarligt fel i vår lagstiftning/grundlag när man kan kränka och mobba på en arena men inte på en annan. I skolan är det inte tillåtet men i konstens och yttrandefrihetens namn verkar det mesta tillåtet – även grova kränkningar.

Etik och moral handlar om att se varandra som människor. När moralen brister avhumaniseras människor. Det blev väldigt tydligt en gång i SvtDebatt . När en vänsterredaktör som publicerat kränkande bilder på både Filippa och Fredrik Reinfeldt. Han sade till Camilla Henemark att det skulle han aldrig göra mot henne för henne känner han ju! Det säger en hel del.

Redaktören Aaron Israelsson har alltså en moral som tillåter honom att avhumanisera vissa människor!

Är det inte bland det värsta vi kan göra mot varandra – att avhumanisera! Det är dags att reagera mot dem som gör det! Säga ifrån!

Vi behöver sannerligen utveckla både MORAL och CIVILKURAGE i vårt samhälle!

Ta tag i Moralen!

moralen.jpg


Politometern en samling politiska bloggar. Lund,  Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om moraljournalisteretikpoliserpolitikkonstHausswolff, civilkurage, Publicistklubben, Mobbning, Aaron Israelsson,  …