Svensk opinion

Åtta partier men två alternativ. Efter nästa val kan det vara nio partier i Riksdagen om F! kommer in och ingen åker ut.

Egentligen finns det i nuläget endast ett regeringsalternativ. Det enda som talar om vad vi som väljare får för politik om vi väljer det – Alliansen. Det röda alternativet är inget alternativ i nuläget. Det alternativet visar inte väljarna respekt genom att berätta vad det röda alternativet erbjuder för politik. Kanske kommer det information före valet. Kanske tror Socialdemokraterna att de kan regera själva men de kan knappast betraktas som regeringsdugliga med den turbulensen som råder inom deras parti. Det är ett söndertrasat och vilset parti. Stefan Löfvén har sannerligen ett tungt jobb. Man kan undra om han ens tror själv på en framtid för s. Han ser varken engagerad eller inspirerad ut. Hans pragmatiska läggning från metalltiden tillåts nog inte alls i rollen som SAP-ledare där andra ”lagar” råder. Hur mycket våld på sin egen övertygelse kommer han att tillåta sig?

Sedan undrar jag när LO ska frigöra sig från SAP!?


Politometern en samling politiska bloggar. Lund,  Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om Stefan Löfvén,  Socialdemokraterna, LO,  politik,  aktuelltsossaroppositionenPolitikfakta, Alliansen,