en liten parentes …..//////////Wordpress rödmarkerade. Har jag stavat fel? Måste kolla. Boken från Timbro stavas ‘Missunnsamhetens’. Ordet stavas med både ett och två nn ser jag när jag googlar. Jag missunnar inte den som vill stava med två n att göra det. Jag väljer ett (därför att en konsonant kommer efter).

Jag missunnade inte heller mina elever en ”kreativ stavning”. Viktigare att skriva med glädje än att skapa en plåga genom ständiga angrepp på stavningen … när det gällde mina elever med grava stavningssvårigheter. De skrev – med glädje – innehållet var viktigast – deras tankar om ett fenomen alltså – några problem att förstå vad de menade fanns ju inte. Skriva är livet och jätteviktigt.//////// en liten parentes ….

I Kungsbacka fanns det tydligen en speciell kock på en skola i kommunen. Han gillade att göra lite extra för eleverna. Han hade antagligen ett mer brinnande intresse för matlagning än de flesta skolkockar. Eller ….

Kommunpolitikerna tyckte detta var oroväckande och ett problem. De andra skolorna fick inte del av detta. Han fick alltså lägga ner sitt sätt att laga skolmat. Det slängdes vatten på hans brinnande intresse. Det fick dö. Så kan man agera inom skolan i en kommun. Vad lär det barnen?

Tänk om denne kreative kock fick inspirera och lära upp de andra skolkockarna i stället!

Nej så kreativt tänker inte skolpolitiker i en kommun i Sverige! De ser problem och kväser goda initiativ i stället.

Förfärligt inskränkt av politikerna tycker jag!

Undrar vad den kocken gör och hur han/hon upplevde den situationen? Undrar vad det var för politiker också?

Missunnsamhetens etik – ett filosofiskt dilemma … ?!
Fängslar och inskränker.

Inspirerad av Timbros debatt om Missunsamhetens etik.