Apropå TV idag och Barbro Westerholm (L) den årsrika fantastiska kvinnan i Sveriges riksdag … Hon har alltid varit tydlig med vilka frågor hon jobbar med och för …. och hon har alltid visat ett starkt engagemang – beundransvärt sådant! BW är en av de få kvinnor jag gillar i Liberalerna annars gillar jag männen bättre bara för att de är så mycket klokare politiskt än flera av liberalernas kvinnor. Sämst har jag gillar Birgitta Ohlsson – tur hon är borta nu.  Cecilia Wikström – EU-politiker – är en annan jag ogillar skarpt!

Jag skulle kunna röstat på Liberalerna om jag hade uppfattat dem som ett otvetydigt liberalt parti. Det gör jag inte och av erfarenhet med de liberaler jag har jobbat med som aktiv politiker också. En del agerar som ‘myndighetspersoner’ som tror de vet vad folk vill ha och vill bestämma över dem. Det är inte sann liberalism som jag ser den.

Nu till mitt egentliga ämne!

Jag tycker att varje politiker som vill få förtroende för en riksdagsplats borde deklarera sig inför sina väljare.

Deklarera sin personlighet, sin värdegrund utan floskler och sina politiska mål. Den sanna inre övertygelsen. Hur detta uttrycks kommer att säga mycket om personen.

Jag vill kryssa en rakryggad ärlig politiker med kompassen i rätt riktning. Definitivt ingen mes som faller undan för en ledares sidospår. Varför reagerade inte fler kritiskt mot Fredrik Reinfeldt under andra perioden undrar jag och är besviken på många.
Men just nu vet jag precis vem jag ska kryssa.

Jag ska kryssa dig …. och du ska få veta det. Du följer din kompass och jag gillar riktningen! ❤

Freedom to Write and Draw by blogfia.