Jag tände till lite nu på morgonkvisten … ett inlägg på Facebook är anledningen …ett rop på fler poliser av Beatrice Ask efter att hon konstaterat att flera butiker stängt pgra rån och brott  …

Jag skriver spontant bla:

Alltså det är väldigt lätt att ropa efter fler poliser …. Det finns en historia bakom – en akutlösning (fler poliser kanske) + långsiktig lösning …
Jag vill ha kompetent verklighetsbaserad politik och inte flum typ ”alla hjärtan” …
Man undrar så varför ni inte ställde upp på Tobias Billström Gruppledare för Moderaterna i Riksdagen då när han signalerade klokt. Varför?

Vadå ”allmänna antaganden” ! Politiker är skyldiga att ha koll på varför och hur – för framgångsrik politik och skapa lagar som fungerar i tiden. Därför behövs tydlig verklighetsbaserad forskning. Det halkas efter i rättssystemet!
Ett exempel är flickebarn som låts leva gifta med gubbar i Sverige. Vårt rättssystem hänger inte med i mångfaldssamhället. Vilka värden står vi för egentligen undrar man oftare o oftare genom domar som fälls.
Konstig rätt som skipas ibland och …definitivt inte rättvisa.
Ps. Folks ”allmänna antaganden” ökar när verkligheten vill döljas av ansvariga. Sådan utveckling borde ansvariga vilja förhindra. Det driver bara fram ett #medborgarmetoo för alla som drabbas av brott pgra saktfärdig politik.
Hoppas verkligen på klok, framtidsinriktad och verklighetsbaserad moderat politik i ett öppet Sverige.
Ja man kan inte låta bli att dra paralleller … den som blir utsatt … från överhöghet … där överhögheten kan vara en man eller kvinna, en förening eller ett parti, en myndighet eller en regering … ja ansvariga politiker.

Politiker – de ansvariga – som styrt och fattat beslut som drabbar medborgaren … eller som inte sett till att stifta lagar som hänger med i tidens förändring tex mångkulturens påträngande inträde  …  Politiker oförmögna att fatta nödvändiga beslut för att samhället ska fungera tryggt för medborgarna …. och baserat på de värden vi anser (har ansett) viktiga …
…. som drabbar den sjuke, den funktionshindrade, den rånade butiksinnehavaren, det gifta flickebarnet, den tvångsgifta flickan, den judiska läraren, barnen, ambulanspersonal och annan utryckningspersonal, läkare och sjuksköterskor på akutmottagningar, äldre som rånas på gatan av ungdomsgäng, villaägare som utsätts för brott, markägare som får sin mark ockuperad, barn som rånas, drabbade av våldtäkter och gängvåldtäkter, den inte integrerade familjen, den förbigångne i bostadskön, elever, pensionärer, …..
När samhället inte upplevs tryggt längre och fler och fler drabbas ….
Hur ska ansvariga politiker undvika att vi får en #medborgarmetoo #svmedborgarmetoo
Hur skulle en sådan se ut i Sverige idag?
Bilden fotograferad i Borås.
Jag vill bara vara trygg.