När jag var liten hette dagen Svenska Flaggans Dag. Den firades på ett festligt sätt. Särskilt när man var scout. Det var jag. Har varit både Blåvinge, scout och ledare inom KFUK. Under många år. Då på den tiden. KFUK – Kristliga Föreningen för Unga Kvinnor. Nu är jag inte kristlig längre – eller rättare – jag har lämnat svenska kyrkan och jag tror inte på några religioner!

Men då på den tiden och firandet av dagen ….. fick vi lära … om flaggan …

Olof Skötkonung – den förste kristnade konungen i Sverige – såg ett gult kors på den blå himlen. Det blev Sveriges flagga. Klart en flagga ska firas! Och flaggans land! Sverige och flaggan …

Hurra!

Jag önskar alla en fin Nationaldag!

Själv tillbringade jag firandet på Kulturen i Lund.

Svenska Flaggans Dag - Sveriges Nationaldag.

Svenska Flaggans Dag - Sveriges Nationaldag.