Ja milde tid säger jag! Panik i politiken!

Nåja Birgitta Ohlssons (L) utspel idag tar ju lite fokus från drevet mot Anna Kinnberg Batra (m) och det är ju bra. Drev gillar jag inte! Och definitivt inte när de inte är värdiga. Det är drevet inte mot AKB. Hon skulle nämligen bli en kompetent, klok och värdig statsminister. Det är jag övertygad om.

Birgitta Ohlsson (L) … suck … inte alls en politiker jag gillar. Jan Björklund (L) däremot är en av de skickligaste Folkpartiet/liberalerna haft sedan Ohlins tid enligt mig. Hade det inte varit för Birgitta Ohlssons (L) och Cecilia Wikström (L) hade jag förmodligen röstat på L i senaste valet. Gillar inte alls dessa kvinnors aggressiva sätt och skygglappspolitik.

Men nu spelar det ju inte så stor roll vad lilla jag tänker och tycker. Här gäller det att lyfta blicken och betrakta skeendet.

BOs utspel kan säkert generera ny sympatisörer från både vä-och mitten men troligen inte från högern. De med feministiska förtecken får fler alternativ – ett liberalt men förstås lutandes åt vänster. Med BO som pl för Liberalerna försvagas Alliansen och den har fått sig en ordentlig törn idag.
Samtidigt tror jag en grupp kommer att lämna Liberalerna och flytta sympatierna till annat parti – c eller m i första hand.

Det är spännande att betrakta skeendet utifrån – säkert inte lika roligt inifrån händelsernas centrum.


Vad Birgitta Ohlsson också förmedlar genom sitt utspel att utmana Jan Björklund är att …. hon inte är pålitlig … för någon samarbetspartner.
Det kan bli ”hugg i ryggen”.


Kommer hon att gå på pumpen ….. ?

Crazy Art by me - Genus och Perspektiv
Crazy Art by me – Genus och Perspektiv @blogfia