Ungern gick till val i ”flyktingfrågan” den 2 oktober. Ungrarna skulle själva få ge sin röst om EU skulle bestämma eller de själva ska bestämma. Enligt EUs fördelning ska Ungern ta emot omkring 1000 flyktingar.

Ungern har kritiserats för sitt stängsel längs gränsen. Men Ungern insåg snabbt det ohållbara med de okontrollerade flyktingsströmmarna, mestadels bestående av män.

Nu har det visat sig att i den okontrollerade flyktingströmmen färdades 14 av terroristerna som utförde terrordåden i Belgien och Frankrike. De hade träffats i Ungern och planerat. De hade bott på olika hotell och köpt upp en stor mängd kontantkort för mobil. Efter varje samtal slängdes kortet. De var uppköpta i en handikappads namn.

Resultatet av röstningen den 2 oktober var ca 45 % som röstade med 97 % för regeringens förslag (att Ungern själva ska bestämma).

Vänstern visade sitt förakt för demokratin och till och med motverkade demokratin genom att uppmana folket att INTE rösta. Man häpnar!

Likaså häpnar man över SVTs rapportering – så låg nivå!

Nu säger man inom EU att röstningen under 50% inte ska gälla. Orban hävdar annorlunda. Varför?

Känner man till lite om Ungern vet man att röstdeltagandet brukar vara lågt! Kanske en kvarleva efter kommunisttiden när folk antagligen upplevde att det inte var ngn idé att rösta.
Tex. Vid röstningen till EU var röstdeltagandet lägre ca 35 % och av dessa ville över 80% in i EU. Skulle inte den röstningen räknas heller då!?

Igår demonstrerades det utanför Parlamentet i Budapest. En vänsterorienterad dagstidning skulle läggas ned. Vänstersympatisörer kritiserar Orban att han vill ”strypa” journalister och nyhetsflödet.

Vänstertidningen i fråga går back med 4,5 miljarder. Är det rimligt att det låts fortsätta? 4,5 miljarder kan säkert användas på ett bättre sätt, eller?
Tydligen vill inte tillräckligt många läsa den tidningen.

Vänstern och socialdemokraterna består av flera olika fraktioner i Ungern och de bråkar hela tiden med varandra. Socialdemokraternas ledare har en suspekt historia.
Det har faktiskt socialdemokraterna i Sverige också fast den hålls dold (rasbiologi mm).

Jag snappar upp lite här och där. Jag är bara en vanlig politiskt intresserad sv medborgare som vill ha fakta och allsidig belysning. Jag är så kritisk mot vårt svenska Public Service – så snävt och vinklat! Vid direktsändningen om Ungerska valet intervjuar man en svensk tjej som flyttat till Ungern för att rädda hundar. Hon ges ett stort utrymme för sitt privata tyckande i vårt Public Service. Jag har inte fått svar från SVT på varför hon anlitades så jag misstänker att hon är en kompis/bekant till ngn på SVT. Jag har ställt frågan 2 ggr. Har även ställt fråga till Eva Elmsäter om hennes grund för de åsikter om ungerska folket som hon framförde i samma direktsändning. Inget svar!

Hur hittar man SVTs direktsändningar? Jag har letat ganska länge nu efter den från 2 oktober. Skulle vilja lägga länk här.

Journalister & Journalistik - Etik & Moral - Fakta eller Agenda