Fy – idag blev jag klarvaken mycket tidigare än jag hade tänkt mig!

Jag hade Sveriges Radio P1 på som vanligt under natten och plötsligt börjar någon tala om Budapest.

Milde tid med sådant förakt för ”medborgarkontraktet”! Häpnadsväckande. Lyssna på rösten! Här har vi en typisk PK-journalist! Verkligen ett typexempel på den rådande PK-eliten inom svenskt Public Service. Ja vi vet ju att journalisterna på det svenska Public Service till över 80 % är rödgröna. Över 50 % är väl miljöpartisympatisörer. Inte konstigt vi serveras en sned rapportering! Det är synd om svenska medborgare. De går miste om både saklighet och allsidighet i rapporteringen.

Med ”medborgarkontrakt” menar jag det prof. Lars Trägårdh brukar beskriva som samhällskontraktet. Kort uttryckt att styrande politiker fattar beslut som är bra för medborgarnas säkerhet, trygghet och väl. Egentligen det uppdrag väljarna ger politikerna. Förutom v/mp-väljarna som värnar andra i världen mer på bekostnad av de inhemska medborgarna.

Sverige har haft en helt orealistisk migrationspolitik. Den har skiljt sig från övriga Europas så avsevärt att migranter halsöverhuvud tvunget velat ta sig till ”guld och gröna skogar” i Sverige. Sedan när den poltiken blir ohållbar och kaos inträder menar svenska politiker att andra länder ska ”städa upp”. Länder som tagit ansvar. Ganska magstarkt menar jag.

Från början skulle EU samordnat sin migrationspolitik! Från början skulle Sverige fattat att man hjälper fler flyktingar för samma summa som de okontrollerade kostnaderna som uppstod och man nu brottas med. Tänk bara vad en institutionsplats kostar för ett ensamkommande barn (som kan vara en vuxen dessutom).
Politikerna vara naiva, fega och saknade civilkurage i det PK-elitstyrda officiella Sverige där man blir beskylld för att vara rasist så fort man talar förnuft. Tala om 3-e statsmakten!!!!!

Ungern insåg tidigt. Ungern såg flyktingströmmarna som vällde fram. Enligt EU ska väl de yttre gränserna försvaras! Det gjorde Ungern! Man byggde stängsel för att ha säkra gränsövergångar. Ungern har ju ingen kustlinje som Sverige. I Sverige rapporteras det som om Ungern är stängt – det är fel! Man har kontroll! Det finns gränsövergångar.

I Sverige – PK-eliten – vet man inga gränser för hur illa man tycker om Ungern och dess ledare. Orban har lika mycket stöd som vårt rödgröna Public Service. Skillnaden är att Orban är vald av sitt folk. Genom korrekta demokratiska val. Vi har inte valt vårt förfärligt bristfälliga Public Service!

I Sverige ökar våld och brottslighet. Dödsskjutningarna visar sanslösa siffror jämfört med övriga nordiska länder. NRK rapporterar mer sakligt i denna fråga! ”Sverige er ille”. ”Kris i svensk politi”.

Skjutningar i Norden

I somras höll den traditionsenliga Szigetfestivalen i Budapest. Den besöktes av 496 000 från 200 länder. Inga rapporter om sexövergrepp!

Det går sannerligen utför med Sverige avseende otrygghet för medborgarna – kriminalitet, egendomskränkningar, våld, övergrepp, förortskalifat, attacker på ambulans, brandkår, polis …. – för att inte tala om de där områdena i Malmö, Göteborg och Stockholm dit polisen inte vågar sig där kriminella styr. Dessa NO-GO områden tydliga på bilden ovan.

I Sverige har politikerna inte sett medborgarkontraktet som sitt uppdrag. Konsekvenserna lever vi med nu. Man får inte sjukvård – här gillar jag SVT- granskning! Idag om de psykiskt sjuka som inte får vård vilket kan leda till självmord som reportaget visade. Så illa är det. Vi har också hört om flera äldre som lever helt oacceptabelt och inte får den hjälp de behöver.

Hade våra politiker sett sitt uppdrag och haft civilkurage mot PK-eliten ….. kanske det hade varit lika tryggt som i Ungern.

Det är sannerligen intressant att jämföra dessa båda länder! Deras bakgrund skiljer sig avsevärt.
Ungern har en helt annorlunda historia med olika folks ockupation av landet. Sverige har levt skyddat och utvecklat naiv inställning mot faror.
President Orban har starkt stöd och tycks trogen sitt medborgarkontrakt till folket. Svenskt Public Service = PKeliten ger sin bild i media. Jag vill ha saklig och allsidig belysning – det borde man kunna kräva av SR & SVT!
Kulturministern borde ta tag i detta!!!!!!!!!!!!!!

Lyssna nu ordentligt på Johanna Melén!!
Vilket förakt för medborgarkontrakt hon uppvisar! Vilket förakt för Ungern! SR

Så ensidig belysning!

Så förfärligt undermålig journalistik på svenskt Public Service!

Den 2 oktober ska ungrarna rösta om EUs fördelning av migranter. 275 000 ungrare utanför gränsen har registrerat sig för röstning enligt dagens nyheter i ungersk TV där för övrigt nämndes att löner ökar men inte priser samt reportage om hur Ungern hjälper flyktingar i Irak.

Jag gissar att Sverige tjänar som skräckexempel inför valet. Vi får se vad ungrarna säger – det är demokrati!

Sverige - Ungern varandras motsatser. Dt blir intressant att följa utvecklingen!

Det politiska uppdraget - Skyldigheten!