Nu ger sig till och med en professor i statsvetenskap in i debatten som handlar om ”svensk” i det under almedalsveckan nämnda ”svenska värderingar”

Se Marie Demker i GP:

”Att det skulle vara upp till våra politiska ledare att avgöra vilka av alla förekommande värderingar som är ”de rätta” i vårt land är en auktoritär och odemokratisk idé. Låt oss hoppas att den nationalistiska yran i Almedalen rinner av det politiska samtalet lika fort som gräset torkar efter de obligatoriska sommarregnen.”

Ganska magstarkt och en minst sagt överreaktion som sedan toppas med en rekommendation om en bok om nazityskland.

Det är så sorgligt hur den offentliga debatten fungerar i Sverige! Där det finns översittare som är noga med att tala om vad som får sägas och hur …. och framförallt vad som inte får sägas och vilka ord som inte får användas. ”svensk” är ett ord som inte får användas … det är så fult och fel att nåde den som använder ordet! Numera tycks det bara vara nysvenskar som försvarar och står upp för det fina i ”svensk”.

Vad jag inser är att man behöver inte vara nazist för att tala om ”svensk” eller att gilla ”svensk”. Man kan samtidigt gilla även dansk, norsk, fransk, israelisk, palestinsk, amerikansk, indisk, japansk, tibetansk, ….

Det allra sorgligaste är att debatten om våra värden i samhället handlar om det nedvärderade begreppet ”svensk”. Detta görs även av en professor i statsvetenskap.

Hallå Sverige! Vakna!