Man förvånas över amerikanarna! Hur i hela fridens dar kan de bländas av Donald Trump!? Hur i hela fridens dar kan denne man få så stort stöd?

Vilken katastrof!

Folk är märkliga!

Folk är märkliga hos oss också! Hur i hela fridens dar kan man sympatisera med sd eller v. Det är lika märkligt.

Nåja v är ju inte så stora och det kommer nog alltid att finnas en viss grupp märkliga men sd – tredje största på kort tid!

Enligt min egen teori är det gapet mellan politikerna och folket som ställt till med sd-s framgång. Politiker utan förnuft och civilkurage. Politiker för rädda för mediadrev. Hur blev det för Billström (m) när han nämnde mängd i samband med invandring/migration! Visst jagades han av media – vårt v/mp-media!

Vilka är det egentligen som anger ton och acceptans i det offentliga rummet? Det vore intressant om forskare tittade djupare på det. På vilka begrepp som används! På vilka som väljs för intervjuer! Vilka ord man använder och hur man fomulerar sig! Vilka ämnen man väljer att lyfta upp. Det är ju uppenbart att SVT ”driver” mp politik när det gäller hur man skildrar migranter i olika skeden och situationer.

Sedan skulle jag önska att media gräver lite djupare i hur polisen prioriterar sina utryckningar. Att de gräver lite djupare när det gäller anmälningar till polisen.

Gu’ vad jag önskar vi hade skickliga, orädda, ofärgade journalister so gräver fram sanningar och beskriver verkligheten så som den är. Tänk om vi hade sådana journalister! Journalister som verkligen tänkte på Public Service-uppdraget: ”i medborgarnas tjänst” och ”allsidig belysning” ….. Tänk om!!!

Tänk om!