Jag följer (alla) nyheter – jag följer SVTforum – jag följer riksdagsdebatter – jag följer politiker – jag följer journalister …..

…. samtidigt som jag bloggar och redigerar bilder eller skapar bilder

…. däremellan är jag ute på FOTO-promenader eller besöker allehanda kulturprojekt – eller på föreläsning – eller något annat intressant ….

Jag har tagit mitt ansvar och varit aktiv kommunpolitiker under ca 10 år. Väldigt värdefull tid eftersom man lär sig hur samhället fungerar och träffar intressanta människor. I det civila var jag lärare och lärarutbildare – inom specialpedagogiken.
Jag har alltid tyckt människor är spännande och särskilt de annorlunda.
Intressanta kunniga människor är det mest intressanta som finns.

Det mest tråkiga som finns är ordsprutande människor utan innehåll. Det har vi mest inom den socialdemokratiska gruppen. De får nog mediaträning i detta tror jag. Mona Sahlin har varit mästare – Ylva ligger inte långt efter … m.fl. Stefan Löfvén – Sveriges sämste statsminister genom tiderna har blivit bättre och bättre på detta i sin nya roll. Annars undrar jag mest – när det gäller honom – hur långt man kan sänka sig för makten. T.ex. hans förändrade inställning ang kärnkraft. Ok Åsa R (mp) är ju verkligen också en ordmaskin – en minst sagt virrig sådan. När jag är elak säger jag ”ordbajsare”. Fast jag försöker att inte vara elak.

jag anser att Sverige skulle vara bättre utan både vänsterpartiet och sverigedemokraterna. Ytterligheterna är avarter i politiken. Båda människofientliga. Vänsterns brist på respekt för demokratin gillar jag definitivt inte. De anser att vissa inte får höras – tex att sd inte får hålla möten på offentliga platser. Det är att skymfa demokratin. Eftersom sd är lagligt precis som v, tyvärr …. 😉

Jag tycker det är viktigt att ha koll på källor och att vara kitisk. Jag är mycket kritisk till vårt Public Service och anser att det behöver granskas lika noga som våra politiker. Med Public Service menar jag SVT och SR.

Med så många miljöpartistiska journalister är det inte konstigt att valen som görs inför reportage och nyhetssändingar blir ordentligt skeva. Det tror de ju inte själva – märkligt nog. Förmår de inte fatta eller!? De borde begripa. De borde varudeklareras!

Partisympatier inom svensk Public Service!
Partisympatier inom svensk Public Service!