Träffade en trevlig amerikan idag – från Denver, Colorado. Vi satt högt över takåsarna med 360 graders panoramautsikt. BAR365 var namnet på restaurangen – passande. Han berättade hur förtjust han blivit i Budapest och det är minsann lätt. Jag har ju förälskat mig i staden och tillbringar en hel del tid här och njuter av alla kulturevenemang. Jag betraktar Budapest som Europas pärla. Vänliga människor, god mat, vackra vyer, spännande gränder, guldgruva för fotoentusiaster …. dessutom alla festivaler … vin, teater, handarbeten, fisk, öl, dans, korv, palinka …. you name it …. musik, musik musik …. konst och kultur i alla former.

Själv har jag blivit oerhört mycket intresserad av dans, gärna modern – contemporary – dock helst vill jag ha klassisk skolning som grund. Imponeras av kroppskontrollen och dansen som konstuttryck. Jag gillar också konst som bildform och konst omkring en föreställning med dräkter och scenkonst. Här lever man verkligen ut kreativiteten och kryddar gärna med lite humor. Aldrig känsla av lågbudgetuppsättningar som man kan känna hemma. Konstuttryck i fulländad form gäller här.

Jag älskar Budapest för människorna och kulturen – det är ”min” stad – Europas lysande pärla.

Jag har två favoriter som dansare:

…. men flera som jag gillar så klart …

http://www.opera.hu
http://www.budapestdancetheatre.hu

….