Jag kan bli lite (eg. mycket) irriterad över den bild som media och vissa politiker i Sverige ger av Ungern. Värst av alla är Cecilia Wikström (fp) samt SvT Kobra. Visst protesteras det och demonstreras det i Ungern när president Orban tar beslut som uppfattas som inskränkande av friheter. Det är naturligtvis befogat. Här styr en majoritetsregering och det är inte högerextrema Jobbik. Utan det hade motsvarat m+kd i Sverige.
I Sverige tror man säkert att vi var först med en romsk EU-parlamentariker men NIX – det var Ungern!

Det finns så mycket bra i Ungern och det är helt otroligt vilken utveckling detta forna öststatsland genomgått. Det är knappt man märker längre att Ungern varit en öststat under det förtryckande sovjetstyret. Här händer det saker! (Jag besöker Budapest ofta.)

Kulturutbudet är fantastiskt och det är så kul att se hur barnen också görs delaktiga på olika sätt. Tex operaföreställningar speciellt för barn mm mm

Det skulle inte förvåna mig om arbetslösheten var långt under den svenska.

Men det som inspirerade mig idag att skriva var denna ”el-pump”. Bara att ladda bilen med man äter på restaurangen eller besöker Katedralen. Inte har vi sådan service i Sverige inte?!

Eller?

Jag tror att Ungern snart går om Sverige i utveckling …. I love Budapest!

street_20150520_elauto1