Jaha då är hon nu vald – Ebba Busch Thor –  kd-s nya partiledare. En politisk talang får man nog säga utan att överdriva. Sedan kan man ju tycka vad man vill om politiken. Viktigt detta att hålla isär sak och person. Hon har ju mer pondus än den f.d. metallordföranden och numera statsministern – Stefan Löfvén. Roligare också!

”Ebba Busch – går genom rutan – Thor”.

En kristen värdegrund betyder i grunden att alla människor har lika värde. En kristen värdegrund betyder inte att man måste vara religiös. En kristen värdegrund betyder att man har moral och sätter upp etiska regler för sitt handlande.

Det är ett bra koncept för ett parti! Det borde kunna dra många väljare. Tillsammans med – förstås – att det är ett underifrånperspektiv – tar sin utgångspunkt i människornas vardag. Till skillnad från vänstern som har sin övertro på staten och statliga beslut – myndigheter som ska bestämma och kontrollera människorna – ta besluten.

Men en sak är VIKTIG! KD måste göra sig av med förtroendevalda som har en människofientlig syn. De som inte gillar HBTQ – människor. Fattar inte hur en kristen grundsyn går ihop med sådan människofientlighet.

Lycka till Ebba Busch Thor tillsammans med dina närmaste Jakob Forssmed och Emma Henriksson.

Ps. Jag höll på att glömma en viktig sak! En sjuksköterska som vägrar utföra abort ska söka jobb på annan plats! Hur skulle det se om om arbetstagare kunde vägra vissa arbetsuppgifter som ingår i tjänsten! Korkat!

Alliansens partiledare – 75% kvinnor. 

ebbabuschthor2
Bild sr.se