Religionsfrihet som mänsklig rättighet. Jag har funderat över detta område idag. Nu googlade jag och såg att det diskuteras lite här och där.

Men märkligt nog handlar det om slakt, burka, skolavslutningar i kyrkan …..

Sådana saker kan ju lätt avklaras!

Vad man tror på är en privatsak. Olika religioners påbud är naturligtvis underordnade lagar som gäller i landet. Burka eller andra ansiktstäckningar bör naturligtvis vara förbjudet på allmän plats (ska gälla alla vare sig de är aktivister, demonstranter, terrorister, kvinnor, män, barn). Djurrättslagar reglerar slakt. Kyrkor, moskéer, synagoger – är kulturbyggnader. Är de offentliga ska de naturligtvis kunna användas utan religiösa inslag. Så var det avklarat!

Nu till det viktiga!

I de Mänskliga Rättigheterna – Religionsfrihetsdelen – är barn totalt rättslösa. De kränks i massor och hela tiden. Att födas in i en religion är ingen rättighet. Det är en kränkning av stora mått. Det är ett övergrepp på barn!

Om barn sedan skulle vilja lämna religionen så går det bra i de flesta religioner. Men minst en religion vill döda de som lämnar. Gäller detta fler religioner i världen än Islam? Jag vet inte.

Så vad innebär Religionsfrihet som Mänsklig Rättighet?

Att det är OK att begå övergrepp på barn?

Att det är OK med religioner som vill döda den som lämnar religionen?

Barn borde själva få bestämma när de är gamla nog. Om de överhuvudtaget vill tillhöra en religion eller ej.

Ja ”tillhöra” är rätt ord för på ngt sätt överlämnar man sig och överger eget tänkande och avsäger sig eventuellt förnuft.

Ord och inga visor!

Undrar hur kartan skulle se ut om den handlade om barns religionsfrihet.

Barnkartan - Aga.

Richard Dawkins in debate about religions and children.
Apostasi (wikipedia)
”Rädd för att byta religion”