Konstaterar att ”SPANARNA” på mediadagarna i Göteborg visade brister i allmänbildning. Det gällde alla deltagarna.

Jonas Hallberg lyfte fram Riksdagen och tyckte det var högst märkligt att deltagarna tilltalar Talmannen och inte den de debatterar med. Han undrade varför det var så (korkat) och frågade de andra. De visste inte heller. – !!!!!! –

Det är ju för att värna en vänlig ton i Riksdagen.

Annars skulle det säkert likna en vanlig aggressiv politisk debatt a’ la SVT. Jmfr gärna med Malms debatter om EU-politiken. Där är det mer av samtal och trevlig ton. Det gillar jag.

Jag önskar att Public Service fann lite mer modernare former för politiska debatter och inte bara sökte konflikter. Jag önskar mer av politiska samtal och mindre av hetsiga aggressiva debatter där man tycker det är viktigt att efteråt komma fram till vem som ”vann”.
Vann vadå!? Vann i att avbryta? Vann i hetsighet? Vann i övertygelse? …. Vann i retorisk förmåga? Skulle det hjälpa medborgarna att rösta med förnuft?

Nej jag tror på politiska samtal där politiken låts framstå och där skillnader i politiken blir synlig och tydlig.

Jag gillar inte politisk debatt där det tillåts att hetsigt beskylla varandra och där då oftast enskilda händelser ges oproportionerlig verkan.

Jag vill att vårt Public Service börjar ta ansvar här och lever upp till sitt uppdrag i stället för att skapa ngn slags journalistisk konfliktbubbla som man sedan kan göra nyheter omkring.

Jag tycker vårt Public Service är urdåligt när det gäller – allsidig belysning – i medborgarnas tjänst – de håller sig på en alldeles för låg nivå.

Skärp er Public Service!

Det gäller Sveriges Radio och Sveriges Television – SR & SVT.

log_publicservice