”Åsiktskorridorer” pratas det om. Visst ”får” man säga och annat inte. Visst ”får” man tycka och annat inte. Gör man fel etiketteras man som något ”-ist”-aktigt.

Heta ämnen som ”misstolkas” förvrängs har just nu med …. muslimer, tiggare, judar, provokatörer m.fl. att göra

Det råder … islamofobi, antisemitism, främlingsfientlighet, inskränkningar i rättigheter, självcensur i yttrandefriheten … m.m.

– Fy för! säger jag. Det får vara nog nu!

Hur diskuterar man? Vilka begrepp använder man? Näthatet är överväldigande!

De största hoten i vårt samhälle är – enligt säkerhetspolisen –

  1. vänsterextremister
  2. islamister
  3. högerextremister (nationalister)

Judarna utgör inget hot i vårt samhälle – ändå utsätts de för hatbrott.

Det är för sorgligt – minst sagt!

Jag tycker det är fantastiskt att vi har ett land som är öppet och hyllar mångfald. Lika fantastiskt som jag tycker det är lika bedrövande tycker jag det är med människor som kommer hit och inte respekterar vårt öppna samhälle.

Det är ett allvarligt fel när nysvenskar kan leva enligt egna ”lagar” och som inte accepteras eller är lagliga här. Nu tänker jag på hedersmord och omskärelse samt bortgifte av flickor.
Jag kan inte heller acceptera stöd till organisationer som inte lever efter jämlikhet och andra värden i vårt samhälle.
Vissa grupper anpassar sig lätt – de flesta – medan andra inte gör det. Vissa innebär inga problem i samhället och andra stora problem. Här krävs åtgärder och handlingskraft på alla nivåer.

Jag tycker att man ska diskutera företeelser och inte människor. Då kan man förhoppningsvis undvika att hamna i etiketteringsspiralen som ingenstans leder.

Sätt handlingarna och företeelserna i fokus –

  1. debattera tiggeriet – inte tiggarna
  2. debattera islamism – inte muslimer
  3. debattera hatbrott, attacker, terrordåd och andra liknande människofientliga handlingar som de kriminella handlingar de är.
  4. …..

Det finns mycket att göra! På alla nivåer. Civilkurage behövs i vardagen. Låt inte kränkningar och hatbrott ske utan att reagera! Grip in!