Jag har en kreativ idé för samhället och för SVT – vårt Public Service. Det är faktiskt en jättebra idé. Den handlar om att genom handling göra samhället och människor mer vänliga och öppensinnade mot varandra.

Det talas om ”främlingsfientlighet” – ”islamofobi” – ”antisemitism” – …. ja inte bara talas om utan även visas genom ohyggliga handlingar ute på våra gator – attentat och kränkningar mm

Det är naturligt för människor att känna rädsla för det okända. Vi har alltså de rädda och sedan har vi tyvärr de som vill späda på rädslan och andra som försöker mildra.

Alla har ett ansvar för att göra vårt gemensamma samhälle mer människovänligt.

SVT skulle kunna erbjuda tid för människomöten där olika kulturer möts för att samtala om olika frågor. Samtal i en lugn vänlig ton. Samtal som syftar till att ge alla oss andra mer kunskap om våra medmänniskor med annan bakgrund, olika religioner, kulturer …

I en vänlig öppensinnad samtalston – regelbundna inslag.

Imamer, rabbiner, präster, humanister m.fl.

Människor som kommer från olika delar av världen för att bo i vårt land har lyckats olika bra att finna sig till rätta. Men det finns de som har haft det svårare och som tycks ta med sig sina problem …. Det är t.ex. nytt i vårt samhälle att brandkårsutryckningar eller polisutryckningar angrips. Vi förfäras över detta – med rätta. Nu finns presumtiva självmordsbombare och terrorister samt IS-sympatisörer bland oss. Det kräver åtgärder och insatser av oss alla på olika plan.

Intressanta exempel:

Alltså mycket mer av denna varan och utveckla den!