Jag är faktiskt lite förvånad över mig själv att jag reagerat på detta sätt och så starkt när det gäller attacken mot Charlie Hebdo i Paris.
Det är på ett annorlunda sätt än hur jag reagerade när det gällde Jyllandsposten och när det gällde Vilks rondellhund.

Samtidigt är det en tillfredsställelse att jag inte är så fastlåst i föreställningar utan att kunna ändra dem.

Samtidigt kan jag också konstatera att det är med ett osäkert kringtippande man uttrycker sig i media. Man är så rädd att det ska drabba alla muslimer. Folk begriper väl att det är extremister och galningar som utför sådana här dåd!

En ung muslimsk kvinna i Aktuellt ikväll om attacken i Paris uttryckte att ”detta har inget med islam att göra” och ”extremister finns inom alla religioner”. Varför får man uttala sitt tyckande så utan att det blir kommenterat. Varför får det framföras som en sanning i SVT Aktuellt – Public Service – ”i  medborgarnas tjänst”.

För det första har det med islam att göra, eller hur!? De båda muslimska bröderna hämnades profeten M i islam.
För det andra vilka olika typer av extremism menar hon finns i alla religioner? Menar hon att denna typen av terrordåd finns inom alla religioner? Stämmer det?

Det är naturligtvis uppenbart att de flesta muslimer är fredliga och INTE våldsbenägna!!!

Lika uppenbart är det att det sker en ökning av våldsbenägna muslimer. Muslimer som rekryteras till strider – som inte drar sig för att döda och våldta oskyldiga. Kriminella gäng kan man säga. De utför sina våldshandlingar i religionens (islams) namn.

Visst har vi kriminella gäng där de är kristna men vad jag vet begår de inte sina kriminella handlingar i kristendomens namn.

Jag tycker det är viktigt att beskriva handlingar och företeelser i samhället korrekt utan omsvängningar eller tassande. Det är på tiden faktiskt!

Jag som skriver detta är smålänning. Det finns väl ingen som menar att alla smålänningar tycker så här nu!?

Jan Hjärpe skriver så klokt och intressant! Läs hela hans artikel!

”Men våldet får en effekt till, en som vi ser alltmer av också i den muslimska världen: sekularisering. Terroristernas bruk av det religiösa språket komprometterar det. Våldet visar att religion inte är enande utan splittrande.”