Blogg100 – 79.

Nu är jag oerhört nyfiken på vad som utspelade sig mellan s och mp. Vad var det som gjorde att Stefan Löfvén inte avgick? Han skulle ju inte styra med en alliansbudget!

Vad ställde mp för hårda villkor som tvingade Löfvén att ljuga än en gång. Kanske sade att: Vi kommer aldrig sätta oss i en s-ledd regering igen …?

Ja det vore intressant att veta! Naturligast hade varit att han avgick omgående. Verkligen tagit ansvar i rådande situation.

Det enda logiska skulle varit att s samverkade med Alliansen eftersom båda vill utesluta sd. I den situation som Sverige befinner sig i efter senaste valet.

Minst av allt kan man säga att Stefan Löfvén tagit ansvar! Inte alls! Han har varit fruktansvärt naiv! Visat inkompetens i samverkan. Jag menar – han kan ju inte vara så korkad att han tror att kan först komma överens med v + mp och låsa upp en vänsterpolitik … och sedan gå till Alliansen och tro att de är redo …. samtidigt som han har en finansminister som i mycket hårda ordalag dessutom verklighetsfrånvänt kritiserar ekonomin efter Alliansstyret.

Tala om att vara naiv och ha problem med politiska överenskommelser!