Blogg100 – 81.

Lena Mellin igen – Aftonbladet. Denna gången om Anna Kinberg Batras utmaningar. Hon nämner 10 stycken.

Nr 5 anser jag vara medias egna lilla ”skötebarn” som de inte kan släppa. Själv tycker jag det var en kul PR-grej för att bli kryssad. Utifrån ett stockholmsperspektiv är jag en lantis och vill inget annat vara. Vet också att jag är minst lika smart som stockholmarna ha ha!

Två av punkterna LM nämner anser jag vara mycket viktiga.

  1. Bilda ett eget lag inom Nya Moderaterna.
  2. Bredda (och tydliggöra) politiken.

1. Jätteviktigt att bilda ett kompetent utåtriktat engagerat lag – jätteviktigt!
Gå på kompetens och förmågan att framträda offentligt, Anna!

2. Utveckling av den moderata politiken måste alltid stå högt på agendan. Ta tillbaka skolfrågan! (Björklund har gjort ett bra arbete men behöver bytas – låt Fp få försvaret.) Integrationsfrågan har varit vakuum och det var Reinfeldts sämsta politiska område på ett sätt. Han kunde ju inte ge en tydlig och ansvarsfull bild av detta politiska område. Greppa integrationspolitiken med ett bestämt tag är mitt råd. Den måste bygga på ett ansvar vi förmår ta och det får inte gå ut över omsorg och sjukvård! Viktigt!

Övriga punkter ser jag överhuvudtaget inte som något som helst problem för Anna. De fyller hon redan. Hon är så himla bra i debatterna. Hon har kompetens – lugn – tydlighet … Hur bra som helst!

Enda varningen jag vill ge är att se till att inte bli förknippad med ekonomi så som Bo Lundgren blev. Viktigt!

Men en sprallig statsminister vill nog ingen ha – dock är det kul att hon är sprallig privat.

Fast jag inte känner Anna har jag sett henne som M-ledare och statsministerkandidat länge.

Hon är definitivt min stora favorit bland m-politikerna.

Heja Anna! Go for it! Sveriges första kvinnliga statsminister! YES!

Skarpt läge.