Blogg100 – 71.

Han har en förmåga att hamna i stridens hetta Marcus Birro. Att han har en kämpig period i sitt liv just nu är lätt att förstå. Milde tid vilken mobb han fått på sig! Det är värre än i en hönsgård där alla ger sig på en höna och hackar henne till döds. Det handlar ju om människor och människors beteende.

Jag finner det chockerande och huvudlöst!

Nu är det inte så att jag känner till allt i alla delar. Men GP tycker jag sammanfattar bra när det gäller twitteruttalandet om terror och islam.

Birros twitteruttalande:

”Köper inte snacket om att ”religioner” är farliga. Vad har den största delen av världens terrorism gemensamt? Islam. Fakta.”

”Varje gång jag skriver om muslimsk terrorism blir jag mordhotad. Vad säger det om sakernas tillstånd? Det är ofta kommunister som hotar.”

Den omtalade intervjun har jag inte lyssnat på – den var tydligen anledningen att han fick sparken från Expressen.

Om man ser detta lite mer på ett META-plan som en företeelse i Sverige idag – vad kan man då konstatera?

Jo trots att vi översköljs med nyheter om situationen i Irak, Syrien, Kurdiskt land … Afrika … där det påtalas om alla dessa förfärliga brott som sker i islams namn. Det är ju så att terroristerna begår brotten i islams namn, kallar sig t.o.m Islamska Staten … eller hur!?

Att det sedan är extremister och terrorism det handlar om begriper ju varje människa. Likaså att det inte kan vara en ”korrekt” tolkning av islam. Ingen Gud i någon religion kan rimligen vilja detta fasansfulla som sker av människor mot människor.

I Sverige har vi fått veta av säkerhetspolisen att våra största hot är extremvänstern och islamister.

Är det någon som inte tror på säkerhetspolisen när de säger så?

Jag förstår inte hur Marcus Birro kan bli föremål för denna hets – det är ju inte han som är problemet!

Problemet är alla hatfyllda extremister såsom vänsterextremister/kommunister och islamister. Båda avarter i samhället. Människofientligheten personifierad.

Jag finner mobben i alla spalter och uttalanden som ett förfärligt uttryck för hur illa det står till med människors beteende och brist på reflektion i Sverige. Genom att lägga till det sista ”i Sverige” begriper jag att det kan tända till hos en och annan. Men hallå – det är här mobben befinner sig!

Birros blogg, En sosse som skäms,