Blogg100 – 66.

Amanda Björkman skriver bra om att Nya Moderaterna naturligtvis inte ska anpassa sig i sin politik. Till partiet som fått många tidigare m-röstande i senaste valet.

Naturligtvis ska Nya Moderaterna fortsätta att utvecklas och finna sin egen linje i den tid vi lever och utifrån människors behov och för Sveriges bästa. För Sveriges bästa skapar möjlighet till fortsatt god välfärd samt för Sverige att fortsätta vara en god kraft i en global värd.

Som sagt när hushållskassan är tom finns det varken pengar till mat eller gåvor till behövande. Nya lån kan inte alltid vara en lösning. Det förtär i längden.

Därför är det oerhört viktigt att politiker kan visa – tydligt så medborgarna förstår och stillar oro – att politiska beslut är hållbara. Det gäller speciellt den heta frågan om det stora antalet människor som kommer till Sverige. Hur ska det fungera för att klara ansvarstagandet på ett acceptabelt sätt? Vilka konsekvenser får olika politiska beslut? Det finns så klart många frågor väljarna/medborgarna efterlyser svar på. När väljarna inte blir respekterade genom att få svar …… blir konsekvenserna mycket problematisk. De röstar på ”fel” parti.

Varför är partierna så oförmögna att respektera medborgarna med svar på deras frågor och oro?

Här vill jag att Nya Moderaterna agerar – väljarna/medborgarna är värda respekt.