Blogg100 – 56.

Klas Wetterberg har skrivit en artikel

”Svenskarnas felaktiga världsbild betyder ond bråd död för flyktingar”

Jag svarar:

”Känns som en stark och naiv förenkling. Självklart vill vi hjälpa dessa människor som flyr från död och de mest odrägliga förhållanden! Alla länder borde ha den inställningen. Frågan: Hur mycket klarar Sverige för att kunna fortsätta att ha denna generösa inställning? Är en fråga många tänker. Är en fråga som media förkastar/journalister förkastar. Är en fråga som aldrig tycks få sitt svar. Vi måste väl ha statsvetare och ekonomer som kan ge en bild av – ett svar på -denna högst adekvata frågeställning. Alla vet att när hushållskassan är slut kan man inte köpa mat och inte ge till välgörenhet. För att Sverige ska kunna vara uthålligt starkt och ha detta öppna förhållningssätt måste ansvariga politiker respektera det generösa svenska folkets fråga och ge ett trovärdigt svar. Tills dess kommer sd att växa, tror jag tyvärr.”