Idag anmälde jag mig till #blogg100 för jag vill verkligen komma igång med skrivandet igen. Både mitt fotograferande och skrivande har legat i ide ett tag vilket är sorgligt på sätt och vis men antagligen bra för mig på ett annat. Nu inbillar jag mig att båda dessa intressen tar en ny vändning med nya utmaningar och inriktningar. Vill gärna kalla det ett utvecklingshopp. Eller kanske en kompetensutveckling.

Idag har jag funderat på olika frågor – frågor för livet.

Jag vill att mina frågor ska vara viktigare än mina svar!
Och!
Jag vill att mina frågor ska vara viktiga och dina svar viktigast!

Jag skriver för livet – och jag frågar för livet – men jag springer inte för livet.

Den första frågan som dök upp i huvudet denna dag var:

Hur mycket kan man stå ut med i ett förhållande? … men jag tror att jag återkommer med mina tankar omkring denna frågan i ett senare inlägg …

Dagens fråga: Går vår fantastiska teknikutveckling för fort för oss som biologiska evolutionsprodukter?

Själv tror jag att det är så. Uppmärksammar vi inte detta får vi stora problem framöver. Jag gillar inte att tala i ”klass”-(kamps)-termer men här finns verkligen en risk för att något liknande skulle kunna dela upp människor i framtiden. Det kanske tom kan bli två grenar på människans utvecklingsträd. Egentligen är sådana tankar för ”stora” och den som tänker så kan ju aldrig hinna få facit …. eller ….

Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar