Idag har en ny och viktig utredning presenterats – Åtgärder mot extremism. Det är demokratiministern Birgitta Ohlsson (fp) som begärt utredningen. Bra tycker jag! Men kanske inte lika bra att en svensk minister säger: ”visar sina fula trynen” offentligt. Det verkar mer aktivistspråk än ministerspråk.

En sak är gemensam för de tre våldsextrema grupperna – de är korkade nog att tro att de äger sanningen med stort S – och att alla andra har fel. Jo, visst är det korkat!!

Farligast anses gruppen våldsextrema islamister vara – särskilt de som kommit tillbaka från krig tex Syrien och har en Al Qaida koppling.

Mest aktiva just nu är den vålsbenägna vänstern.

I Sverige kan vi vara både radikala och extremister – det tillåter vår konstitution. Men när det går över till att man anser sig ha rätt att ta till våld har gränsen för tillåtet passerats.

ALLA BORDE REAGERA MOT VÅLD!

extremism1_20131216 extremism2_20131216 extremism3_20131216

Kritik mot utredningen av Helene Lööw, Daniel Poohl och Christer Mattsson, som skrivit debattartikeln i DN. De reagerar mot ”avideologiseringen” men tog inte chansen att reservera sig.  SvD, Di,

Jag tror det finns en poäng just med ”avideologisering” och tycker också det är märkligt av deltagande experter att gå ut ngn dag innan med denna kritik.