Jag såg faktiskt UG – Uppdrag granskning – igår angående politikers resor och krognotor. Jag tycker det var ett billigt inslag och i typisk kvällstidningsstil. Man ville slå sig på bröstet för ”grundligt” arbete – vilket man nu låter intresserade tittare ta del av. Krognotorna och liknande finns tillgängliga på webbsidan.

Vilken billig typ av journalism! Syftet måste naturligtvis vara att öka politikerföraktet! Vem gagnar det!? Självklart kommer folk att reagera över att krognotor med sprit och annat betalas med skattepengar. Vissa kommer att bli riktigt ilskna och hatet mot politiker växer.

Själv tycker jag – i just denna frågan – att det hade varit bättre att ta ut traktamente och betalat spriten med egna pengar. Jag tycker också att kommunal- och oppositionsrådet var bra vid utfrågningen av den insinuerande reportern, Sophia Djiobaridis Sedan kan jag ju tycka att kommunen borde ha en policy när det gäller alkohol. Jag tycker inte krognotorna var upprörande i sig. Reportern skulle ju kunnat ange hur mycket helpension på hotell skulle kostat som jämförelse. Troligen dyrare varför det inte var intressant att nämna.

Om själva resorna är motiverade för kommunens utveckling fick man naturligtvis inget svar på och det är ju den viktigaste frågan! Man fick bara reporterns åsikt genom miner och lösa antaganden.

Ett seriöst och professionellt journalistiskt arbete hade naturligtvis granskat de områden inom kommunens verksamhet som skulle gynnat kommunens utveckling med dessa resor.

Hur gynnas kommunen av dessa resor? På kort och lång sikt! Det är ju den frågan som är viktig!!!!

Men det hade krävt en helt annan journalistisk insats! Mycket mer krävande – då är det enklare att bara begära ut kvitton och bygga upp reportaget med hjälp av dessa. Så billigt!!

Resultatet blir upprörda medborgare och ökat politikerförakt – *suck*

Urtråkig journalistik – finns det inget som kan sätta lite krav på journalister inom Public Service!

Kanske gynnas kommunen väl av resorna – kanske är det kostnader som inte betalar sig för kommunen – det fick vi aldrig veta!

UG = Uppdrag förvanskning

 Foto SVT

Ps. Ett inlägg i valrörelsen kan man säga också. En MP-politiker som ogillade resorna intervjuades i UG.


Intressant,
Läs även andra bloggares åsikter om
Uppdrag Granskning, UG, Public Service, Staffanstorp, Journalistik, Journalister, media, politiker, SVT,   …