Klart att lagar ska följas! 

Men faktum är ju faktiskt så att vissa romer begår brott! Romerna själva måste ta itu med inre problem och inte bara stå för en attityd att det är synd om dem som en grupp.

Visst är det så att romer varit utsatta och fortfarande är utsatta. För vissa romer gäller detta med rätta.

Jag har själv varit utsatt för en stöldraid av romer när jag drev en modebutik. Kvinnor i traditionella dräkter med långa vida kjolar stal saker i min butik. Bland annat det dyraste plagget – en skinnjacka från X-it samt en massa smink mm Jag fick ta hjälp av kunder att bevaka gruppen men det hjälpte inte. trots att jag lämnade bilens registreringsnummer till polisen fick jag ingen rättsskipning angående dessa butiksstölder. Handlarna på orten hade som regel att meddela varandra när zigenarna/romerna kom och de stängde sina butiker. Jag var ny och alldeles för godtrogen. Nu vet jag bättre. Jag har råkat ut för ohederliga romer.

Det finns ohederliga romer! Likaväl som välanpassade romer!

När tänker ni romer ta itu med era inre problem?! Om ni vill få respekt ….

Se verkligheten som den är!

De finns! Erkänn detta!


Politometern en samling politiska bloggar. Lund,  Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om  mediarasismpolitik, romer, polisen, register, zigenare, tattare,   …