När jag kom till Vörösmarty tér idag fanns där massor med folk. De var samlade utanför Gerbeaud och en lång kö ringlade sig fram till ett litet tält. Stora filmkameror fanns uppställda framför tältet. Jag trängde mig fram för att ta en bild på ”de intressanta” fast jag inte visste vilka de var. En ung  kvinna delade ut ett flygblad till de köande. Jag passade på att fråga:

– Vad handlar detta om?

– Det gäller Ungerns Nationella Teater.

– Är det om en föreställning eller?

– Vi har fått en ny chef.

– Är det bra, undrar jag?

– Oh ja! Vi har väntat på det i fem år! svarade hon och sken upp.

Sedan vet jag inte om jag fattade rätt – att chefen delade ut biljetter till en föreställning i september …. Var det han som satt i tältet och signerade biljetter tro?

Skulle nu svensk TV på gammalt vanligt anti-ungerskt maner ta upp något om hur förfärligt det är med folk som byts ut i Ungern så vet ni som läser detta bättre!

Det kanske är så att det sitter gamla kommunister på olika poster fortfarande och förhindrar utveckling inom olika områden!? Det kanske är så att folk behöver bytas ut!?

Tillsammans med media är EUministern och EUkommissionären värst på att lyfta fram Ungern som skäckexempel. Men Ungern har väldigt mycket bra samt fina trevliga vänliga människor. Jag tror inte att det någonstans i världen finns en sådan variation av människor som just i Ungern – beroende på deras historia. En sak jag gillar mycket.

Det kanske t.o.m är så att svensk media – svenska journalister – inom Public Service mm …. inte klarar att ansvarsfullt hantera sin frihet och leder utveckling åt fel håll … självkritiken inom svensk media och inom svensk journalistik är under all kritik men kritisera andra kan de!

Jo jag vet! Jag är mycket kritisk mot svenska journalister framförallt inom Public Service! De lever inte alls upp till sitt uppdrag och dessutom är de sorgligt fantasilösa!!!!!

people_20130526_queue
De eftertraktade herrarna man ville komma fram till.
people_20130526_queue2
Den långa kön ringlar sig fram.

people_20130526_queue1
På Vörösmarty torget  framför Gerbeaud i Budapest.

Flygbladet sidan 1sidan 2.


Politometern en samling politiska bloggar. Lund,  Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om journalistikjournalistermediapolitik, Ungern,  SVT, Public Service, teater, euministern