Jag hittade denna sidan idag – Politikfakta. Den har ambitionen att granska utifrån fakta. Vilken god ambition! Det behövs i ett vinklat mediaflöde.

Nu har jag inte följt sidan tillräckligt länge för att veta om jag har förtroende för den. Men det visar sig ju med tiden. Hittade sidan som sagt idag och jag gillar verkligen dess ambition. Mycket efterlängtat från mig!

Klarar sidan att hänga med i den aktuella politiken och verkligen granska utifrån tillgänglig öppen seriös statistik och fakta + kompetent granskning av siffrorna – ja då är det RIKTIGT BRA.

Lever den upp till seriösa krav kan sidan bli en GULDGRUVA för alla med genuint samhällsengagemang. Samtidigt blir den en nagel i ögat för fanatiska politiker som bara pladdrar ut sina budskap. Ett bra exempel på en pladdrande politiker är Veronica Palm (s).

Kolla bara detta! Det sägs att Sd är höger – men deras väljare kommer från vänster!

Sd har vänsterväljare

Det måste vara ett riktigt problem för vänstern att hantera samtidigt som de är snara om att prata om Sd som högerextremistiskt.
I den öppna retoriken så talas det ju om nazister som högerextremister samtidigt som de är nationaSOCIALISTER. Hur kan en socialist vara höger?

Ibland är det sannerligen upp-och-ned inom politiken. Ibland är politiken inte trovärdig och ändå blir den trodd av massor.

Jag kan tycka att det är ett medborgerligt ansvar att vara insatt i politiken – i alla fall om man tänker ta sin medborgerliga rätt att rösta. Annars är man s.k. ”röstboskap” … lite nedvärderande uttryckt  …. som Lena Mellin (s) uttryckte det att många sossar skulle rösta på en häst bara den var sosse. Apropå ”Hellre en häst i lasagnen än en åsna i regeringen”. Vissa saker fungerar som en bumerang – slår med kraft tillbaka.

Man kan bara lita till sig själv när det gäller att värdera och tolka – ju mer kunskap man har desto korrektare bedömning kan det bli.


Politometern en samling politiska bloggar. Lund,  Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om invandrarfientlighetrasismpolitikåsiktsfrihetsverigedemokraternaaktuelltvänstersympatisörerrödgrönavänsternsossarAlliansen, Politikfakta, röstboskap,  …