Idag har jag följt Socialdemokraternas kongress. Stefan Löfvén har valts – på riktigt – till partiordförande. Hans linjetal var trevligare än hans inledningstal. Han började med jämlikhet och feminism vilket uppskattades av många sedan följt av ord om rasism. Det började bra tyckte jag och kände mig hoppfull. Men tyvärr var det lamt och oengagerat – lät som typiskt (s)-styrt och inte Löfvénskt förnuftsstyrt. S är ju ett oerhört toppstyrt parti och brottas verkligen med att finna en bas för ett modernare system. Tror inte de lyckas än på länge även om jag till en början hade förhoppningar med Löfvén.

Först när han lovade garanti om jobb/studier inom 90 dagar för ungdomar blev det stående ovationer. Socialdemokraterna verkar vara ett trött parti utan glöd. Känns som de har svårt att släppa otidsenlig politik och hitta en tidsvänligare. De har mycket att jobba med i sitt parti vilket känns lite visset för Sverige behöver ett engagerat oppositionsparti. Det är viktigt för demokratin!

De hade en palestinsk talare – en inbjuden gäst. Först tyckte jag att det var ju ett intressant nytt grepp! Men sedan allteftersom denne gäst talade och angrep Israel tyckte jag det rimmade dåligt med tal om solidaritet mm. Det hade varit klädsamt om talet gått mer i fredstänkets anda och att även en israelisk gäst varit inbjuden. De är flera parter i denna evighetliga konflikt.

Summa summarum – Stefan Löfvén verkar vara en snäll och förnuftig människa – så såg jag honom tidigare. Men det verkar som han faller in mer och mer i de gyttjetrampande socialdemokratiska galoscherna.

Nu ska jag hoppas på att han använder hela sitt förnuftsområde för utvecklande av företagandet i vårt land även om det går emot traditionell sossepolitik. Vågar han? Har han styrkan och modet? Har han förmågan att förnya socialdemokratiska betongpartiet?

Vi behöver mer företagande och fler i arbete för att klara välfärden!

Jag kan bara hoppas för Sveriges skull – för vår skull. Vi behöver ett vitalt modernt oppositionsparti!


Politometern en samling politiska bloggar. Lund,  Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om Stefan Löfvén,  Socialdemokraterna,  skongressen,  politik,  aktuelltsossarAlliansen, SVT forum, oppositionen,   …