…. Ja – Livet leker och lekplatserna är många!

… tänkte jag apropå alla olika scener vi kan beträda och agera på i denna tiden. Allt från s.k. sociala medier som facebook och twitter, bloggar, föreningar …. till det privata.

Men jag gillar verkligen inte det där med ”följa John” i åsikter. Forskningen har nu visat att folk är mer benägna att följa massan än att gå på det de själva tror på! T.o.m. när det är nästan uppenbart att de själva har rätt!

Hur funkar folk egentligen. En hop mesar – röstboskap – ….?

Sedan detta med förnedringarna på (privat)-skolor eller utbildningar! Nu senast på ett skidgymnasium där tjejerna skulle strippa vid nollningen!!

Jag kommer ihåg nollningen vid Lärarhögskolan i Malmö. Inte var det sådana saker men väldigt löjliga uppgifter. Jag vägrade och sedan gick jag hem.

Varför vägrar inte folk? Varför gör man ”våld på sig själv”? Det skulle aldrig falla mig in.

Vad skiljer mig från medlöpare? Troligen det som kallas civilkurage. Men hur kommer det sig att jag begåvats med civilkurage när det saknas så bland andra? Här måste jag nog tacka min uppfostran och mina förebilder. I min uppfostran har det funnits en stor portion underliggande kristen etik och moral. Det kristna i form av religion har jag lämnat men min moral och etiska handlingar lever kvar. Det har nog lite med personlighet att göra också.

Vad skulle man kunna ge som råd? Jo …

Stå upp för dig själv – Du är värd det!


Politometern en samling politiska bloggar. Lund,  Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om bloggar omHÄLSA,  demokratimänniskor, sociala medier, facebook, twitter, nollning, civilkurage, moral, etik,