Så här ser den ut!

INVANDRARFRÅGAN som jag härmed döper om till INVÅNARFRÅGAN!

Invånarfrågan

Det är en debatt i djup kris! Högst beklagansvärt. Varför det blivit så kan man naturligtvis spekulera omkring och det är intressant i sig. Uppenbart är ju att MEDIA har ett mycket stort ansvar här. Undrar om media förmår bidra att vända soppan till att bli lite mer smaklig och hälsosam?????

Inte minst genom medias/journalisters förkärlek att etikettera vilket naturligtvis har sitt ursprung i en försåtlig politisk slöja. Visst finns det politiker som nappar på etiketterandet och drar ner debatten från sakkärnan också!

Titta bara så det tassas omkring och stövlas fram i användandet av ”rasist”. Detta begrepp används slarvigt och kränkande – visar brist på förmåga att lyssna – stryper! Inget som gynnat debatten.

Nu har (m) tillsatt en grupp som ska se över frågor som rör invandring och flyktingfrågor. Bra! tycker jag medan andra genast rusar till och tilldelar etiketter och fientliga slagord.

Jag blir nyfiken på vilket innehåll som ska användas och vad som ska komma ut när gruppen jobbat färdigt.

Det måste kunna få ske mer av kreativitet och öppenhet för att vi ska kunna finna bra lösningar för alla människor i Sverige – alltså för Sveriges medborgare och invånare.

Nu förklarade jag inte min bild så det kommer senare … det kommer mera ….


Politometern en samling politiska bloggar. Lund,  Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om journalistikjournalistermediarasismpolitikåsiktsfrihet, invandrarfrågan, invånarfrågan,  Public Service …